2. Mérföldkövek és ütemterv

2023.02.21

Kezdjük az elején!


A programban mérföldkövekkel dolgozunk.

Ennek van egy kiinduló pontja, ez a START mérlegelést és méréseket tartalmazza. Erre 4 hetente státusz állomásokat emelünk, így lesznek az év során úgynevezett MÉRFÖLDKŐ állomásaink. Egyszerű a pszichológiája ennek: kontrollt tartunk!


Mérföldkő állomások | 2023

1. mérföldkő: január 29

4. mérföldkő: április 23.

7. mérföldkő: július 16.

10. mérföldkő: október 15.


2. mérföldkő: február 26.

5-6.mérföldkő összevonva: június 18.

8. mérföldkő: augusztus 20.

11. mérföldkő: november 12.


3. mérföldkő: március 26

szünet

9. mérföldkő: szept. 17.

12.mérföldkő: december 10.


Mérföldkő mérések szabályzata:

 • 1. Startvonalnál készíts 0. fotót magadról az induló állapotról és 0. mérlegfotót az induló súlyról! Ha nagyon precíz akarsz lenni, szemből, oldalról, hátulról is készüljön kép!
 • 2. Mérföldkő állomásokon készíts állomás fotót magadról jelen állásról és mérlegfotót!
 • 3. A fotón legyél ruhában - testre simuló nadrág, trikó (póló), s lehetőleg hasonló szettben készítsd a státuszokat (a végére egészen jó érzés lesz egy lecserélt ruhatár) 😊
 • 4. Mérföldkő állomásokon készíts előtte / utána montázst magadról az éppen aktuális állapotról!
 • 5. Mérlegfotó készülhet szobamérlegen vagy applikációból exportálva/fotózva.
 • 6. A mérföldkő állomásokon Dia/Vendel készít egy MÉRFÖLDKŐ posztot, amelyről hírlevélben is küld értesítőt és a poszt alatt lehet a mérföldkő eredményt dokumentálni.
 • 7. A hivatalos szabályok szerint (1-5.pont) elfogadott visszajelzések alapján + 5% kedvezményt nyújtunk a havi Senorita rendelésed mellé és amennyiben elértél mérföldkő állomást, a mérföldkő hűtőmágnesedet is ajándékba adjuk.
 • 8. Mérföldkő eredmények ajándék hűtőmágnes lépésköze: -5 kg, -10 kg, -15 kg, -20 kg, -25 kg, -30 kg, -40 kg, -50 kg, célmágnes havi kollagén/Senorita/Senor rendelésed mellé. A mágnest következő rendelésednél kell kérned a megrendelés megjegyzés mezőjében (nem külön e-mailben, nem messengeren, nem a banki utalás megjegyzésében, hanem a megrendeléskor a www.duciforradalomsef.com oldalon leadott megrendelésed megjegyzés rovatában. Pl. fogytam 5 kg-ot, szeretném az 5kg-os mágnest kérni).
 • 9. Új belépő tagok START eredmények dokumentálásához is használhatják 2023.04.23-ától a mérföldkő eredményt. Ebben az esetben tüntesd fel a kommentben, hogy MOST kezded és ez a STARToló kommented. Legyen mérlegfotód és magadról fotó, csak ebben az esetben érvényes a pályázás a mérföldkő státuszban.


Végezd el az első méréseket!

 • Jöhetnek a kezdő adatok: mérleg, centik. Be is vésheted a haladási naplódba.
 • Készítsd el a kezdő fotóidat (elől, hátul, oldalt, testhez feszülő ruhában, pl. leggings, top, ahol látod a vonalaidat), ez nagy segítségedre lesz akkor, amikor össze kell hasonlítani a változást.

Hogyan mérd le magad a mérlegen?

 • ha hetente egyszer állsz rá, akkor azonos napokon, reggel, wc-zés után
 • ha minden nap ráállsz, akkor a napi eredményekből készíts átlagot 7 naponta (H+K+SZ+CS+P+SZ+V összege osztva 7-tel), mert így látható a fogyás aránya napi mérések után
Amihez viszonyítunk: HAVONTA mért eredmények. 1. hétfő eredményéhez 4 hét elteltével megnézzük a súlyváltozást, ez lesz a mérvadó, még véletlenül sem a napi vagy heti eredmények. A 12 hét végén az 1. napi mérés eredményét vetjük össze a 12. hét elteltével mért eredménnyel. Ez lesz a valós fogyás.

Készíts egy céltervet a következő 90 napra!

 • Mit szeretnél ebben a 12 hétben megváltoztatni, elhagyni?
 • Mit szeretnél ebben a 12 hétben bevezetni?
 • Mit szeretnél ebben a 12 hétben elérni (reálisan)?
 • Mit fogsz ebben a 12 hétben megtenni a cél érdekében?
 • Milyen előrelátható nehezítésed lesz (pl. utazás, rendezvény, munkahelyi elfoglaltság, családi esemény, stb., amire nagyon oda kell majd figyelned, mert ez nagyobb koncentrációt igényel majd részedről?

Hogyan mérd magad centikben?

 1. Mellbőség: a testen körben, a mellbimbó magasságában.
 2. Mell alatti körfogat: közvetlenül a mellek vonala alatt, a legkeskenyebb ponton.
 3. Felkar: a könyök felett, a legszélesebb részen.
 4. Alkar: a könyök alatt, ott, ahol a legszélesebb.
 5. Derékbőség: a bordák alatt, a köldök felett, a törzs legkeskenyebb pontján.
 6. Csípőbőség: a csípőcsontoknál, a legszélesebb helyen.
 7. Comb: a comb felső harmadánál, a legszélesebb helyen, csakis állva mérhető.
 8. Térd: közvetlenül a térd felett.
 9. Vádli: térd alatt, a legszélesebb részen.
A mérések során mindig legyen a mérőszalag vízszintes, a padlóval párhuzamos síkban. A szalag feküdjön fel teljesen a bőrödre, de ne húzd meg annyira, hogy belevágjon.

Tegyük tisztába a "mérföldkövezés" lényegét, mielőtt még bárki nagyon félre értelmezni az egészet.

Először is mondjuk ki, hogy mi az elsődleges cél: Egy programban elindultatok a fogyásotok érdekében azon az úton, ami megtanítja nektek a fogyás élettanát, a módszertant, a helyes lépéseket, a hormonális problémák megoldórendszerét, az étrenddel és mozgással összefüggő kérdések mindenféle verzióját.Ennek egyértelmű végkifejleti vágya: FOGYÁS.

2023-ban előre meghatározott, 4 hetente bebetonozott mérföldköveket állítottam, amelyek dátuma január óta ismert, előre. Így senkit sem érhet meglepetésként, hogy mikor tartunk 4 hetente státuszolást.

Mi a célja a 4 hetente történő státuszoknak?

 1. A legfontosabb eleme: ez nektek kell fontos legyen és nem nekem. A ti fogyásotok elérése a cél, nem pedig bármi más.
 2. Aki 4 hetente semmilyen eredményt, változást, pozitív hatást nem tud felmutatni, ott nem kérdés: a program nincs jól csinálva vagy a program nincs csinálva. Mindenki pontosan tudja, mennyi energiát tesz bele. Mindenki pontosan tudja, hogy hajszálpontosan betartja-e a szabályokat. Aki igen, annak eredménye lesz. Aki nem, annak eredménye biztosan nem lesz kielégítő.
 3. A státuszolás érdeme: figyelmeztető jelzés, ha nagyon nincs eredmény vagy dicsérő pont, hogy az eredményesség jön. Mindkét esetben TI VAGYTOK A FŐSZEREPLŐK, nem én, nem Vendel, nem más.
 4. Ha nem lenne mérföldkő a programban, a csapat jelentős része ELFELEJTENE dokumentálni, elporladna a dokumentálás, elmaradna a csekkolás. Ez egy biztonsági pont a ti érdeketekben. Figyelmeztet, észhez térít, irányban tart. Kinek mi éppen az eredménye.
 5. A mérföldköveket hivatalossá tettük év elején. 4 hetente, előre közölt dátumokban mindenki pontosan tudja, mikor lesz a következő. A programba lépésed első napján az a feladatod (aki régebbi tag, azoknak pedig 2023-ra kikommunikált, új A-B blokk rendszerünk újdonsága volt január 2-án), hogy elkészíted az első státuszt: magadról a mérlegfotót, magadról a képeket. Ezt hívjuk start fotónak, start mérlegelésnek. Aki, amikor belép (tök mindegy, hogy ez január 2-a, vagy április 1-je, te, ha komolyan veszed az egészet, akkor komolyan is veszed és megcsinálod a státuszhoz szükséges feltételeket).
 6. Mi egy jutalmazó, ösztönző rendszert is beépítettünk, hogy a saját céljaitokon túl legyen érdemes tényleg küzdeni. Ezért hoztuk létre a mérföldkő státusz posztokat, ami alatt várjuk az induláshoz képest elért eredményt. Ezért kérünk minden posztban 4 db adatot: induló fotó(k), induló mérleg eredmény, aktuális fotó, aktuális mérlegeredmény.
 7. Van-e elvárásom? Aki a programot komolyan veszi, aki tényleg azért kezdett bele, hogy csinálja, változotton és fogyjon, annak ez a kérdés nem releváns. Te változni, fogyni szeretnél, ezért értelemszerűen az elvárásom egyszerű: CSINÁLD, mert ennek egyenes következménye az eredmény. Nem várok el 1-2-3-4-10 kg fogyást, hanem eredményt várok el. Hogy ez 10 dkg vagy 4 kg, nem rajtam fog múlni, hanem rajtad. Nem a program kérdése, hanem a beletett, lelkiismeretes munkád eredménye lesz. Ha csinálod, olyan nincs, hogy semmilyen eredményed nincs 4 hét leforgása alatt. Ha nincs eredmény, akkor vagy nem csinálod jól, vagy nem csinálod. Ezért van értelme a 4 hetes státusznak, hogy ott állj meg és gondold át, mit tettél az elmúlt 4 hétben. Magadnak is kár hazudni, ha sorozatosan kikacsintottál a programból és nekünk is kár szemrehányást tenni a mérföldkő státuszoláskor, ha nincs mit posztolnod, mert nincs eredményed. Ez csak rajtad múlik. Mi nagyon korrektül állunk ehhez. Nincs fogyási minimum elvárás, így annak is adunk jutalmat, aki 10 dekát fogy és annak is, aki 6 kg-ot. Ha azt kiposztolod, hogy nem fogytál semmit, mert nem tartottad be vagy beteg voltál és nem csinálhattad vagy bármilyen (magaddal is) őszinte módon kimondod az okokat, amiben a fejlődési pontokat igenis látod, nekünk ez is eredmény. Eredmény az, ha belátod, hogy azért nem fogytál, mert nem csináltad úgy, ahogy kellett volna. Az én szememben annak a tagnak van jövője, aki önfejlesztésben elindul: bevallja, belátja, megérti, megtanulja, felismeri, kimondja, amit kell. Ezáltal egyre jobban fog tudni figyelni a program betartására. Annak valóban nem örülök, ha bárki azt írja, híztam 3 kilót, de kiposztolom, mert szeretnék egy kedvezménykupont. Akkor ez az egész nem rólad szól, nem a valódi munkáról, nem a lelkiismeretes haladásról, és ez már eleve rossz. Az nem létezik, hogy foglalkozol a fogyással ténylegesen, de 4 hét alatt semmilyen eredmény nincs, de te tényleg betartod. Ha így van, akkor valami nagy gubanc van a háttérben (hormonális szinten), vagy pedig nagyon nem jól alkalmazol valamit és ezt gyorsan helyre kell tenni. De ha nem szólsz, hogy elakadtál és fogalmad sincs, mi a hiba, akkor segíteni sem tud a csoport. Ha bárkivel tehát előfordul, hogy minden igyekezeted ellenére 4 hét alatt 0 a változás, akkor oszd meg a csoporttal a komplex heti munkádat, mikor mit ettél, hány kalóriát kell enned, betartod-e, mit csinálsz és utána járunk, mi lehet a gond.
 8. Hogyan jutalmazunk? A posztolás mellett 2 jutalmazó eszközt használunk. Az egyik a kedvezmény rendszer havi plusz kuponkódja, amit fel tudtok használni a következő hónapban. A másik eszköze az 5 kg-os fogyásonként ajándékba járt mérföldkő mágnesek, amelyeket valóban eredményhez kötjük, hiszen ha eléred, akkor jár. De ennek nincs köze a kupon kedvezményhez. A kupont megadjuk 10 dk fogyásra is, de mágnest csak 5 kg-onként tudunk adni. Ezt jelezni kell a rendeléskor közleményben, hogy a kupon beváltása mellett mágnest is küldjünk ajándékba.
 9. Megéri státuszolni? Neked biztosan. Mert magadért csinálod, mert legalább ebben a 4 hétben szembe nézel azzal, mit teszel meg vagy épp mit nem teszel meg. Mi ezt díjazni szeretnénk, mert aki veszi a fáradtságot és időt arra, hogy kommentben számot adjon a változásról, az tényleg segíti a csoport működését és ez a körforgás nagyon fontos.
 10. Kötelező-e részt venni bármilyen mérföldkövezésben? Nem. Te maradsz le egyéb kedvezményekről vagy ajándék hűtőmágnesről, tehát ez csak rólad szól. A te döntésed.
 11. Te csak csendben csinálod a programot, neked ez így kényelmes. Rendben van ez így? Őszinte leszek. Nem várhatom el, hogy bárki állandóan számot adjon arról, mit csinál. Beleírhattam volna az ÁSZF-be a kötelező posztolást, de nem tettem. Annyit fűzök ehhez hozzá: mindenki használja a csoport erejét. Aki olvassa mások posztjait és erőt merít belőle, de önmagára nézve nem ad vissza a csoportnak szintén posztokban segítséget, az a te döntésed. Sajnálom, ha nem érzed azt, hogy te is segíthetnél másoknak egy-egy poszttal. Ha te szívesen olvasol másokat, akkor hidd el, téged is szívesen olvasnának mások. A teljes elzárkózás egyoldalú egy kicsit, te veszel ki egy halom erőt, de nem adsz vissza semmit. Ha neked ez rendben van, én nem bírálom felül. Az más kérdés, ha például a munkahelyi beosztásod tiltja ezt. De akiről ezt tudnom kell, az már jelezte nekem. Mindenki más, aki nem akar posztolni, saját magában kell lerendezze, hogy miért nem szeretne posztolni. A fejlődés egyik nagy kulcsa lenne az, ha te is posztolnál, mert 95%-kal több esélyed van úton maradni, de ha egyedül is megy, akkor rendben van.
 12. Miért szabunk határidőt a mérföldkövek eredményeihez? Azért, mert ez a szabályzat része. Nekünk egységnyi idő alatt a kuponokat személyre szólóan kiállítani és ehhez előre közölt mérföldkő napokon van lehetőség kommentelni. Azokat a véleményeket, ahol bírálatot kapunk arra, milyen a rendszer, azért nem fogadom el, mert ti januártól decemberig előre tudjátok a dátumokat. Ha tudod, hogy április 23-án lesz a következő, de általában elfoglalt vagy, akkor dolgozz előre és készítsd el 20-23 között az aktuális eredményedet és várd meg, amíg a mérföldkő posztunk megjelenik. Aki komolyan készül rá és fontos számára, az megoldja ezt. Aki csak a kifogást gyártja mögötte, a határidőkkel hadilábon áll, az nem az én felelősségem kell legyen.
 13. A mérföldkő egy 4 hetes kontroll, aminek eredményeit mi díjazzuk. Ebben a rendszerben az vehet részt, aki csak akar. Annak tudunk kedvezményeket adni, aki érvényesen kommentel. Ehhez hiánytalan komment kell. Mindössze 4 tényező: kezdő mérlegfotó, kezdő fotó, aktuális mérlegfotó, aktuális fotó. Elég egy tükör az előszobában, ahol lefotózod magad. Nem kell csillivilli fotó, nem kell túlzásba esni. Ha tényleg fontos neked, hidd el, meg tudod oldani.
 14. Mi van, ha nincs start fotód és start mérlegeredményed, mert bár elmondtam már 3.alkalommal is, mégsincs? Akkor MOST készítsd el és a következő hónapban már ez lesz a hivatalos start induló kis fotó csokrod.

Tehát mik a szabályok?

 • Előre egyeztetett időpontban 4 hetente van egy poszt. Ez alatt várjuk már 3. hónapja (aki elkezdte januárban) a kommenteket a 4 tényezővel hiánytalanul. Nem más posztban, nem hiányos fotókkal és adatokkal, hanem csak érvényes kommenttel.
 • Fogyási elvárás nincs, de ha csinálod, akkor ez a kérdés fel sem merül benned. 4 hét alatt 0 dkg fogyás esetén a gépezetben hiba van a te oldaladon és ezt meg kell vizsgálni.
 • Mérföldkő mágnes fogyási elvárással párosul, 5-10-15-20-25-30-40-50 kg állomásokon adjuk ajándékba, amennyiben a következő vásárlásnál a megjegyzésben ezt kéred tőlünk.
 • Aki kommentel, attól azt várjuk el, hogy ha fogyott, mutassa meg, ha nem fogyott, akkor pedig indokolja meg. Értelemszerűen, mivel a fogyás a fő fókusz, azért 4 hetente illene fogyni és ezt mindenki tudja. Az őszinteség önmagatokkal első számú fontossági elem. Ha nem csinálod, akkor nem lesz eredményed és minden hónapban azt posztolni, hogy most sem fogytam, igen, egy kicsit ciki. Azért, mert ez egyértelmű, hogy a programot nem csinálod, csak kedvezményért jönnél. Ez meg egyébként egy játékon belüli lehetőség, csak sokáig nem igen kifizetődő, ha nem fogysz. Mindig vannak mélypontok, de ezt őszintén be kell vallani. Magadnak. Az, hogy nekem is leírod, pirospont.