A KALÓRIASZÜKSÉGLETED

Kezdő kalóriakereted kiszámítása

Útvonalad meghatározása után meg kell határoznod a kezdeti kalóriaigényedet. Kalkulátorom segítségével a teljes fogyási ciklusodat le tudod követni.

Alapszabály: minimum 1500-1600 kalóriát fogyassz el! Ha magasabb érték jön ki, mint 2000 kalória, akkor a maximum az 2000 kcal.

GYIK A KALÓRIÁDRÓL

Mennyi a minimális kalória, amit bevihetek?

1500-1600 kcal. Erre van alkotva az egész Senorita étrend. Ha semmit nem változtatsz az általam megadott gramm értékeket, akkor pontosan ebbe a sávba esik majd az étrended.

Hogyan lesz a napi kalóriád 1700 kalória, ha ennyi az ideális kcal?

1-200 kalória közötti puffert kell hozzáadnod az alap Senorita étrendhez. Ennek legegyszerűbb módja: egyél még egy snacket.

Hogyan lesz a napi kalóriád 1800-1900 kalória közötti, ha ennyi az ideális kcal?

2-300 kalória közötti puffert kell hozzáadnod az alap Senorita étrendhez. Ennek legegyszerűbb módja, hogy az étrendedet megtoldod az ebéded vagy vacsorád felével (azaz 1,5 adagnyi ebédet vagy vacsorát készítesz). Ezt nem kell egyszerre megenned, nyugodtan oszd el akár uzsonnára is.

Hogyan lesz a napi kalóriád 2000 kalória, ha ennyi az ideális kcal?

4-500 kalória közötti puffert kell hozzáadnod az alap Senorita étrendhez. Ennek legegyszerűbb módja, hogy az étrendedet megtoldod az ebéded vagy vacsorád duplájával (azaz 2 adagnyi ebédet vagy vacsorát készítesz). Ezt nem kell egyszerre megenned, nyugodtan oszd el akár uzsonnára is.

Nem bírod megenni az előírt adagot?

Az első szabály: ne erőltesd az elején! Egyél meg legalább 1500-1600 kalóriát, ami az alap Senorita étrend. Ha ezzel jól érzed magad, nem hibázol, tartsd ezt. Ha éhes vagy, akkor viszont nem lesz elég. Természetesen vigyázz! Nem mindegy a fizikai éhség és az érzelmi étvágy közötti különbség. Ha tényleg éhes vagy, akkor nem kívánsz dolgokat, hanem a gyomrod korog és fáj. Ha ételekre gondolsz (például megőrülsz egy csokiért), az már nem éhség, hanem étvágy, aminek semmi köze a valódi éhséghez. Éhezni sosem szabad. A maximális plafon mindig az, amit a kalóriatáblázat kiadott neked személy szerint. Valahol a kettő között kell enned: 1500 és a számodra kiszámolt érték között.

Eddig sokkal kevesebbet ettem, ha fogyni akartam. Hízni fogok?

Eddig koplaltál. Ezért, ha nagyon alacsony kalóriás fogyókúrából érkeztél hozzánk, akkor nem kizárt, hogy az első 4-10 hétben még hízhatsz is. Egyetlen egyszer kell az anyagcserédet helyrehozni, ezután a fogyás pofon egyszerű lesz. Ne ess abba a hibába, hogy feladod azért, mert ezt nem érted meg: csak akkor fogsz fogyni tartósan, ha végre nem koplalsz. Lassabb lesz, de végre sikerülni fog. Bízz bennem!

Honnan tudom, hogy mikor kell kalóriát váltanom, ha magasabb kalóriáról indulok, de szépen fogyok?

Használd a kalkulátort, akár hetente! A fogyásodat kövesse nyomon! Mindig látni fogod, mennyi az éppen ideális kalória.

Szoptatok, kell-e többet ennem?

1-200 kalóriával nyugodtan növeld a napi bevitelt, de nem kell kettőtök helyett enned! Hallgass a testedre!

Várandós lettem időközben. Mit tegyek?

1-200 kalóriával nyugodtan növeld a napi bevitelt, de nem kell kettőtök helyett enned! Hallgass a testedre! A terhesség alatti ideális hízás 10-12 kg. Ennél több esetén már kalóriapufferben vagy. Légy tudatos!